Vill du arbeta med litteratur och kanske till och med ge ut din egen bok? Då bör du läsa vidare. Att skriva en hel bok kräver disciplin, inspiration och rätt arbetsmiljö. Här får du tips på hur du steg för steg kan förverkliga dina författardrömmar.

Investera i en bra skrivplats

Det första du bör göra är att hitta en plats där du kan skriva i lugn och ro. Att skriva en bok tar lång tid och det krävs att arbetsförhållandena är bra för att du ska lyckas genomföra ditt bokprojekt. Det är rekommenderat att du investerar i din skrivtid genom att hyra en bra kontorsplats eller coworkingplats. Hos https://helio.se/ kan du hyra kontor, mötesrum och coworking i Stockholm och Malmö. Utöver trevliga och centrala lokaler erbjuder Helio snabbt wifi, ekologiskt kaffe och frukt, vilket håller dig pigg under hela skrivdagen. Helio arrangerar även event och tillställningar för medlemmar. Perfekt för personer som arbetar ensamma, exempelvis som författare, ensamföretagare eller frilansare. Att vara författare är ett ensamt yrke och därför är det extra viktigt att se till att träffa andra i liknande arbetssituation för att utbyta tankar.

Ta hand om dig själv

Det är viktigt att du mår bra under skrivprocessen för att ha ork och disciplin att skriva klart boken. Ta hand om dig själv med regelbunden träning, näringsrik mat och små pauser emellanåt. Det är framför allt viktigt att du fortsätter att hitta inspiration till din bok. Träffa människor, besök olika platser och gör sådant som du tycker om. Det kommer definitivt att göra skrivprocessen mer lustfylld.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *