Har du för mycket böcker hemma? En bra sak att göra i så fall kan vara att arrangera en bokbytarklubb med vänner. Ett alternativ är givetvis att sälja böcker, men om du ändå ska köpa nya är det oftast bättre att byta med någon annan.

Organisera det

Om du vill ha en formell klubb kan vi rekommendera att skaffa särskilda kuvert med tryck för klubben. Dessa kan användas för att skicka böcker mellan medlemmarna. Det gör det möjligt att byta böcker även om ni t.ex. inte bor i samma stad. Har ni särskilda kuvert med tryck byggs också samhörighet mellan er. Du ser direkt att det är något som kommer från bokbytarklubben när er logotyp syns på kuvertet.

För att sedan byta böcker kan ni antingen bygga en särskild hemsida, eller använda sociala medier. Ni kan till exempel skapa en Facebookgrupp eller använda hashtaggar på Twitter. Då kan folk både efterlysa böcker och enkelt berätta vad de har. Och sen skicka dem mellan medlemmarna.

Skapa sociala ytor

Böcker är i sig själva själavårdande, du mår bra av att läsa. Med en bokbytarklubb kan du dessutom med hjälp av böckerna bygga nätverk och skaffa vänner för livet. En bra idé kan vara att i samband med ett bokbyte också arrangera en liten läsecirkel. Byt inte bara den faktiska fysiska boken, utan byt också tankar kring det ni bägge har läst. Kanske har den du fått en bok av ett helt annat perspektiv på texten som kan bredda din egen förståelse av den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *