Många aspirerande författare i Sverige drömmer om att skriva och publicera feelgoodböcker. Feelgood är en litterär genre som i regel blandar hjärta och smärta till värmande berättelser om livet. Föga överraskande utspelar sig en betydande del av berättelserna i begravningsmiljöer. På senare år har den svenska litteraturen fått en ikonisk bokserie i Ewa Klingbergs Begravningsbyrån Tranan. Böckernas handlingar ligger så pass nära vardagen på Lova Begravningsbyrå, liksom på andra byråer, att det känns nästan på riktigt. Men bara nästan. I sannaste feelgoodanda skruvar Klingberg nämligen till handlingarna så att läsaren får härliga skratt i de dråpligaste situationerna.

Livsnära berättelser på begravningsbyråer

Funderar du på att skriva romaner inom genren feelgood? Då kan du säkert få inspiration av livet på Tranans begravningsbyrå. Här skildras personliga begravningar, dramatiska bouppteckningar och kreativa planeringar inför det sista avskedet, sådana situationer som Lova Begravningsbyrå hjälper till med i det riktiga livet. Begravningsbyrån Tranan är ju inte feelgood för inte och därför är tillvaron där spetsad med romantik. Den här sortens miljöer är utmärkta val inför romanskrivandet just för att de gör livsnära berättelser ännu trovärdigare. På en begravningsbyrå kan du skildra allt från den inkännande begravningsrådgivaren till det gamla älskande paret.
Att läsa det andra författare skrivit är ett bra sätt att öva ditt eget skrivande. För ännu mer inspiration kan du surfa in till Lova Begravningsbyrås webbplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *