Ett bokförlag kan ibland förkortas till ett förlag och är det företag som ger ut böcker. Det finns ett flertal olika förlag som har olika bredd på sina utbud. I den här delen får du veta mer om några av Sveriges mest populära bokförlag.

Norstedts

Norstedts är ett exempel på ett svenskt bokförlag som funnits sedan år 1823. Förlaget grundades av Per Adolf Norstedt, varifrån förlaget har fått sitt namn. Norstedts består idag av två förlagsgrupper där Norstedts ger ut böcker för vuxna och Rabén och Sjögren ger ut böcker för barn. Några exempel på författare vars böcker ges ut av Norstedts är Jonas Gardell, Per Olov Enquist, Majgull Axelsson, Mats Strandberg, Maria Lang, Stieg Larsson och Jan Guillou. Några exempel på författare vars böcker ges ut av Rabén & Sjögren är Astrid Lindgren, Anders Jacobsson och Sören Olsson, Jenny Jägerfeld och Laura Trenter.

Bonnier

Ett annat exempel på ett stort, svenskt förlag är Albert Bonniers förlag som grundades av Albert Bonnier år 1837. Några kända författare som har fått sina böcker utgivna av Bonnier är Selma Lagerlöf, August Strindberg och de mer moderna författarna Christoffer Carlsson, Jens Lapidus, Anne Swärd och Lars Kepler.

Wahlström & Widstrand

Wahlström & Widstrand är namnet på ett bokförlag som grundades år 1884 av Per Karl Wahlström och Wilhelm Widstrand, från vilka förlaget har fått sitt namn. Några exempel på författare som har fått sina böcker utgivna av förlaget är Elin Olofsson, Elsa Beskow, Edith Södergran, Malin Persson Giolito, Johannes Anyuru, Viveca Lärn och Bruno K. Öijer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *