Eftersom litteraturen har en internationell marknad så finns det en hel del utländska bokförlag som är värda att nämnas. Här kommer några exempel på engelskspråkiga bokförlag:

HarperCollins

Ett av världens största bokförlag är HarperCollins som från början bara hette Harper när förlaget grundades år 1817. Några författare vars böcker blivit publicerade av HarperCollins är J.R.R. Tolkien, Mark Twain och systrarna Brontë och Agatha Christie. Några exempel på moderna författare som publiceras av förlaget är Lemony Snicket, Neil Gaiman och Joyce Carol Oats. Idag har förlaget flera dotterbolag, till exempel Harlequin som publicerar böcker i romance-genren.

Penguin

Penguin är ett annat bokförlag som har ett flertal dotterbolag. Till exempel Penguin random house. Förlaget grundades år 1935. Några författare vars böcker har blivit publicerade av Penguin är Margret Atwood, Philip Pullman, Ali Smith, Dr Seuss, Caroline Kepnes och Andy Weir.

Simon & Schuster

Ett annat exempel på en av världens största bokförlag är bokförlaget Simon & Schuster. Förlaget grundades i New York år 1924 av Richard L. Simon och M. Lincoln Schuster, som gett förlaget dess namn. Några exempel på författare vars böcker ges ut av Simon & Schuster är Audrey Niffenegger, Ernest Hemingway, F. Scott Fitzgerald och Stephen King.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *