För den som älskar att läsa, skriva och skapa går konst och litteratur ofta hand i hand. Det kan vara frågan om att läsa om konstnärer, att måla bilder och motiv till böcker eller att helt enkelt lära sig måla med hjälp av litteratur.

Om du tycker om att måla, eller tänkte lära dig att bli en duktig konstnär, finns det många böcker och tidskrifter att ta hjälp ifrån. Det är också viktigt att du skaffar dig bra material, exempelvis målardukar, penslar och stativ. Hos HLStore hittar du massor med konstnärsmaterial såväl som inspirerande böcker och tidningar om allt från street art till roliga målarböcker.

Böcker om konstverk och mästare

Några av världens berömdaste böcker handlar om konst och konstverk, exempelvis Flicka med pärlörhänge av Tracy Chevalier eller Michelangelo och Sixtinska kapellet av Ross King. Det finns många fördelar med litteratur och förutom inspiration kan böcker också hjälpa dig att stressa ner och utveckla ditt kreativa sinne. Det spelar mindre roll om du läser fysiska böcker eller väljer att ta del av litteraturen digitalt, så länge du får det du verkligen är ute efter.

Lär från de bästa

Med hjälp av litteratur av alla de slag kan du samla in goda råd och få värdefulla instruktioner om hur exakt du ska gå till väga när du målar eller ritar. Vid sidan av lektioner eller läroböcker är målarböcker ett bra sätt att få en känsla för hur olika konstnärer eller genrer går till väga. Hur tänker till exempel Banksy, eller hur får man graffiti att både synas och ge uttryck för konstnären? Det, och mycket mer, kan litteraturen ge dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *